Disciplinen og dens vigtighed

De succesfulde valutahandlere har altid en upåklagelig disciplin. De planlægger hver eneste handel de tager, og de følger altid deres handels plan, du kunne også kalde det en handlings plan.     

Nogle gange er det helt sikkert fristende at handle direkte på det du oplever, men hvis du ikke har udviklet nogle klart definerede spilleregler, som du kan følge, så løber begivenhederne af med dig og du vil have meget svært ved at tjene penge i markedet på lang sigt.

Men hvad er der nu galt med at fravige min handels plan hvis det giver penge? Kunne man spørge, og det sker da også, at jeg må forklare forskellen imellem den tilfældige gevinst og den vedvarende gevinst.

At opnå en tilfældig gevinst, på trods af at du ikke fulgte din handels plan, kan da godt give dig et øjebliks glæde, men på sigt gør det dig ude af stand til at opretholde din disciplin og følge dine planer, og det er ren gift for din mulighed for at opnå varig succes i dette game.

Når du ikke følger din plan, så bliver du faktisk belønnet for manglende disciplin, og du begynder måske at tro at det ikke er nogen større fejl at fravige din plan. Det er det, fordi disse uretmæssige belønninger forøger din villighed til at tage unødige chancer og dermed forøger det også din villighed til ikke at følge dine planer.

Tanker som; ”det virkede en gang, så kan det vel også virke næste gang, så jeg tager chancen” tager overhånd og du fjerner dig mere eller mindre fra den vigtigste faktor for en valuta handler – nemlig Disciplin!

Jeg kan garantere dig, at det positive udkomme at mangel på disciplin er meget kort varigt. I det lange løb kan du kun tabe hvis du ikke opretholder en stærk disciplin.

Det er meget vigtigt at du kan skelne den retmæssige gevinst fra den uretmæssige gevinst.

Når du opnår en gevinst som følge af at du har planlagt din position og du følger din plan, så har du opnået en retmæssig gevinst, og det fremmer forståelsen for at det er vigtigt med en stærk disciplin.

Den uretmæssige gevinst opstår, når du tager en position uden en plan, eller i modstrid med din plan, men vinder på den alligevel, det vil så være et tilfældigt spil og ikke meget anderledes end at gå på kasino. Det forstærker din villighed til at tage chancer og fravige din plan, som ellers er så vigtig for dine langsigtede chancer i markedet.

Opretholdelse af disciplin er altafgørende for regelmæssig og profitabel valutahandel. Det drejer sig om at fastholde det gode gennemsnit og ikke at løbe efter de tilfældige gevinster.

Ham du skal lære af, er ikke ham der gør 1000 ting en gang, men ham der gør en ting 1000 gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *