Margin Call!

Ja, vi kan lige så godt tage det.

MARGIN CALL – To ganske små uskyldige ord, hver for sig, men sammensat er det en kedelig oplevelse.

Men hvad er margin call?

Det er ikke noget du skal stræbe efter, og du kan undgå det ved at holde dig strengt til din money management og følge de anvisninger vi giver her.

I det tilfælde at pengene på din konto bliver så små at du ikke længere kan opretholde dit margin ansvar, så ringer brokeren til dig og siger at dine positioner skal lukkes, hos de fleste brokere sker det helt automatisk og du bliver end ikke ringet op.

Der er dog en fordel ved dette, du kan ikke tabe mere end der står på kontoen fordi positionerne bliver lukket når der ikke længere er nok margin til at holde dem åbne.

Lad os tage et par eksempler.

Eksempel 1:

Lad os sige at du åbner en konto, med $2.000, og handler 100k lots, det er ikke en god ide, men det er altså muligt.

Så åbner du 1 (en) lot EUR/USD for en margin på $500. Her skal du huske at det der hedder ”usable margin”, på din konto, er det beløb du har til rådighed til at åbne nye positioner.

Eller modstå tab på de åbne positioner.

Du startede med $2.000 på kontoen, da du åbnede en position faldt ”usable margin” til $1.500 ($2.000-$500=$1.500. Hvis markedet går i mod dig med 150 pip, så falder din konto til under $500 og du vil modtage et margin call. De fleste brokere har en grad af elastik i din margin, så måske er margin call helt nede ved 30% af den oprindelige margin

Eksempel 2:

Hvis du åbnede en den samme konto med $10.000, og åbnede 1 (en) lot også i EUR/USD stadig med en margin på $500, så vil din usable margin være $9.500.

Altså du har et meget større beløb til at sikre din åbne position, inden du kunne blive udsat for margin call.

Eksempel 3:

Hvis nu du åbnede 10 lots, så ville du have brugt $5.000 til margin og således ville der kun være $5.000 tilbage i usable margin, som blandt andet bruges til at dække tab på dine åbne positioner.

I det tilfælde skulle markedet kun flytte sig 50 pip imod dig!!! (10*50*10=$5.000).

Det er meget vigtigt at du kender til disse regler og at du altid ved hvad dine åbne positioner koster dig hvis de går imod dig.

Kend forskellen imellem usable margin og used margin. 

Men kend også hvornår den oprindelige margin falder for et margin call, som ovenfor nævnt, så kan den oprindelige margin godt falder til et sted imellem 30% og 50% før der kommer MC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *