Hvorfor handle med valuta?

Der er mange fordele ved at handle med valuta frem for så meget andet. Det kan også bruges til at hedge diverse udenlandske investeringer, men i denne artikel vil jeg skrive om de mere jordnære fordele.

Rækkefølgen er helt tilfældig, og skal ikke tages som en prioriteret orden.

  • Ingen Kommission

Der beregnes ikke gebyrer for clearing, afgifter, broker gebyrer eller andre faste gebyrer. Brokeren bliver kompenseret igennem det du senere vil møde som bid/ask spread.

  • Ingen mellemmand

Du handler direkte på markedet uden involvering af mellemmænd, dette betyder at det er markedet der bestemmer din pris og ikke en mellemmand.

  • Ingen faste kontrakt størrelser

På futures markederne handles alting på fastsatte kontraktstørrelser, som bestemmes af børserne, på FX markedet kan du selv bestemme din indsats og du kan deltage i markedet med en konto helt ned til EUR 25,00. På futures markederne handles alting på fastsatte kontraktstørrelser, som bestemmes af børserne, på FX markedet kan du selv bestemme din indsats og du kan deltage i markedet med en konto størrelse der passer din økonomi.

  • Meget lave transaktions omkostninger

Som nævnt tidligere er transaktions omkostningerne bestemt af bid/ask spread, som igen bestemmes af markedet, dette spread kan være helt ned til og mindre end 0,1%.

  • Det er et 24 timers marked

Fra søndag aften til fredag aften (dansk tid) har markedet åbent uafbrudt, hvilket gør at du selv kan bestemme hvornår og hvor meget du vil handle.

  • Ingen enkelt deltager kan have indflydelse på markedet.

Som nævnt er markedet meget stort og, der findes ikke nogen enkelt person eller institution der kan styre markedet, selv ikke en central bank, over en længere periode.

  • Leverage (find betydning i en ordbog – dette er en meget vigtig faktor)

I valuta markedet kan du kontrollere en meget større kontrakt end din margin udgør. Leverage giver dig muligheden for at lave store fortjenester, samtidig med at du kan styre din totale risiko.

Nogle brokere tilbyder 200:1 leverage, hvilket betyder at du med 50$ i margin kan kontrollere $10.000, eller med $500 kan du kontrollere $100.000.

Det er klart at dette kan også betyde at du kan tabe meget mere end din margin, hvis ikke du kontrollerer dine tab.

Jeg kommer ind på money management senere, det skal du læse meget grundigt.

  • Meget stor likviditet

FX markedet er ganske enkelt enormt og derfor meget likvid. Under normale konditioner kan du hurtigt handle næsten en hvilken som helst størrelse, dette betyder også at du ikke behøver at være bange for at hænge fast i en handel, der går i mod dig. (Dem der har prøvet at sidde fast i en futures kontrakt på en eller anden eksotisk råvare, ved hvad dette betyder)

  • Gratis DEMO konto altid friske nyheder og et stort udvalg af charts.

Langt de fleste, hvis ikke alle, FX brokere tilbyder at man kan oprette en gratis DEMO konto, og deres handelsplatform omfatter både gratis chart pakker samt nyheder og analyser. Det kan kun anbefales i du starter med en sådan DEMO kontor inden du risikerer dine surt opsparede penge på markedet.

  • Små LOT størrelser

Nu tænker du måske at det koster en hvid bondegård for at kunne handle valuta. Sammenlignet med at handle med Futures og Aktier, så er det faktisk ikke dyrt.

De fleste online FX brokers tilbyder muligheden for at handle i små LOT, hvor man kan starte med helt ned til $100 LOT hen over $10.000 LOT, til $100.000 LOT. Man kan selv bestemme hvor mange LOT man vil handle i hver størrelse. Altså kan man med 10 LOT af $1000 opnå det samme som en LOT $10.000.

Hvilke værktøjer skal jeg bruge?

En computer med en stabil internet forbindelse, alt den information du kan hente på internettet og valutaskolens Forexblog, som er siden her, så er du klar.

Hvad koster det at handle valuta?

Du kan som nævnt åbne en konto med et indskud på helt ned til $25.

Det lyder ikke af meget, men denne konto type er god hvis du vil ”soppe” lidt inden du begynder at svømme rigtigt, for du kan komme på dybt vand, meget hurtigt, hvis du ikke har øvet dig først.

Nu anbefaler vi altså ikke at starte med at handle med et indskud på $ 25 til en 1K lot eller $2.000 på en 100K lot konto, for den sags skyld.

Nej, vi anbefaler at man starter med mindst $1.000 til 10K lots eller $10.000 til 100K lots.

Selv med disse beløb skal man kende sin money management rigtig godt!

Der kommer meget mere om dette på et senere tidspunkt.

Jeg skriver noget om money management næste gang, det er vel nok den enkelt faktor der betyder mest for om du får held med at handle, så kom endelig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *