Udtryk og konventioner

Der findes en masse udtryk som jeg mener du bør kende, fordi stort set alt materiale er skrevet på engelsk, derfor er det vigtig at du kende disse ord og deres betydning, for at få den fulde forståelse af indhold og sammenhæng.

Længere fremme i valutaskolen vil du løbende støde på disse udtryk. Lige her vil jeg oversætte nogle forskellige udtryk du vil møde i forskellige analyser og rapporter.

Disse udtryk anvendes i forbindelse med de tekniske og fundamentale analyser.

Chart Det vigtigste arbejds redskab for en teknisk analyse, chartet er en graf der viser prisernes bevægelse i en given periode. Du støder på bar chartet, candlestick chartet og line chartet som de vigtigste.
Time frame Time frame er den tidsramme chartet vises i – fra tick chart, 1 minutters chart, 5 minutters chart, 15 minutter over time, dag og måneds chartet. Det betyder at hver bar på chartet repræsenterer den angivne tid. Du kan læse mere om timeframes senere i valutaskolen.
Bullish Prisen stiger og vil gentagende gange indsætte en ny højere højeste pris, samt en ny højere laveste pris. Det gør markedet  ”Bullish”.
Long Når prisen er bullish, så ønsker du at ligge long i markedet. Long betyder at du har købt dig ind i markedet, du er gået long eller har taget en long position.
Bearish Prisen falder og vil gentagende gange indsætte en ny lavere laveste pris, samt en ny lavere højeste pris. Det gør markedet ”Bearish”.
Short Når prisen er bearish, så ønsker du at ligge short i markedet. Short betyder at du har solgt dig ind i markedet, du er gået short eller har taget en short position. Short kommer egentlig af at sælge noget du ikke har.
Swing high Et punkt hvor prisen er vendt efter at have steget i en periode.
Swing low Et punkt hvor prisen er vendt efter at have faldet i en periode.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *