Er du den fødte valutahandler? del 3

Tredje betingelse

Vær ikke bange!

Nu forventer jeg ikke af dig, at du er en robot der bare gør tingene uden nogen form for følelser, men hvis dit hjerte hamrer, dine hænder ryster og sveden springer af dig, når du åbner trading station, så har du et problem.

De fleste nybegyndere bliver nervøse, når de først er i en handel, de lukker deres position for tidligt eller flytter stoppen (fy).

Er det ikke surt at have et target på 100 pip, og så lukke positionen med kun 20 pip gevinst, fordi man mister modet?

Det der sker i sådan situation, er at man mister modet når prisen gør en mindre retracement, hvilket jo er helt almindeligt, men alligevel så går der panik i stuen.

Løsningen er at man handler med mindre penge, altså mindre antal kontrakter og dermed minder disponering for udsving, så slipper du for at få sved på panden og du kan følge din første, og ofte, rigtige indskydelse.

Altså, forøg din satsning langsomt, i takt med at du vender dig til presset.

Fjerde betingelse

Forhold dig uafhængig

Hvis du ikke er uafhængig, så ligger der en ujævn vej foran dig. Hvis du nogensinde har prøvet at gøre noget, der er bare en lille smule anderledes end det ”almindelige” så ved du hvad jeg vil snakke om nu.
Så har du helt sikkert hørt et eller flere af følgende udsagn fra familie, venner og kolleger.

“Det er da et scam”
“Det klarer du aldrig”
“Få dig da et “rigtigt” job”
“Du har da et godt og sikkert job, hvorfor nu den usikkerhed?”

I selv samme sekund, du lader disse udsagn komme under huden på dig, så luk din trading station og stop straks med at handle, så lader du nemlig dine omgivelser bestemme over dine følelser og fornemmelser for markeder, og så er du færdig.

Men virkeligheden er, at hvis du har sat dig dette for hovedet og du kan holde de negative bølger ude, så oplever du noget kun de færreste kan eller tør opleve, det er nemlig kun for de få at handle på markederne, og langt de fleste mennesker kommer aldrig til at opleve den spænding der ligger i det selvstændige liv med markederne.

Du skal altså kunne lukke alt det negative ude, inden du starter.

Kom igen imorgen – der kommer en fortsættelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *